Workshop ‘Trim je eigen Doodle’

 

Denk je ook steeds als je hond bij de trimsalon vandaan komt: “Ik had toch een ander model voor ogen?”. Wil je geld besparen door zelf je Doodle te kunnen onderhouden? Vind je het vervelend om je hond achter te laten bij de trimsalon en trim je hem liever thuis in vertrouwde omgeving?

Of geniet je er gewoon van om zelf met de vachtverzorging van je hond bezig te zijn. Dan is de workshop ‘Trim je eigen Doodle’ precies wat je zoekt.

Let op: deze workshop is uitsluitend te boeken na het volgen van de workshop ‘Vachtverzorging’.

Wat houdt de workshop ‘Trim je eigen Doodle’ in?

Onder begeleiding van een gediplomeerde en ervaren trimster leer je hoe je je eigen hond kunt trimmen. Zodat je zelf thuis aan de slag kunt gaan om het trimmen steeds beter onder de knie te krijgen. Je kunt hierdoor een hoop geld besparen. Misschien wil je het volledig zelf gaan doen of wil je het af en toe zelf gaan doen. Wat je beweegredenen ook zijn, je bespaart niet alleen kosten op de lange maar ook al op korte termijn.

Om er zeker van te zijn dat je je blijft ontwikkelen en verbeteren, houdt onze zorg voor jou en jouw hond niet op na het volgen van de workshop. Wij zullen je in een besloten groep blijven helpen en begeleiden door middel van het geven van advies en beantwoorden van de vragen die je misschien nog hebt wanneer je na de workshop zelf aan de slag gaat.

Je leert;

 • Hoe je je hond zelf trimt
 • Hoe je het hoofd van jouw Doodle knipt naar jouw wensen
 • Nagels knippen
 • Het trimmen van de sanitaire delen

De volgende zaken dienen in het bezit te zijn voorafgaand aan de Workshop ‘Trim je eigen Doodle’:

Alle producten voor de vachtverzorging:

 • Borstel
 • Kam
 • Rechte schaar
 • Effileerschaar (enkelzijdig)
 • Waterblazer en Happy Hoodie
 • Nageltang
 • (eventueel verzorgingsdoekjes)

En voor het trimmen:

 • Chunker effileerschaar
 • Tondeuse met scheerkop size 10 of 30, indien je ervoor kiest je hond te leren trimmen met opzetkammen
 • Opzetkammen Heiniger of Oster

Wanneer je niet over deze producten beschikt, kun je ze vooraf bij ons bestellen. Kijk hiervoor op de productenpagina.

Hoe lang duurt de workshop?

De duur van deze workshop is 3 tot 4 uur maximaal. Een leuke, leerzame dag waarna je met het volste vertrouwen het trimmen van je Doodle tegemoet kunt zien!

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn € 425,-. Wil je een kijker meenemen, dan kost dit €212,50 extra. Je werkt dan samen op één hond.

De hond dient klitvrij te zijn en op de dag voor de workshop gewassen te worden (absoluut NIET eerder), zoals het je geleerd is bij de workshop vachtverzorging.

Indien de hond meerdere klitten heeft die verwijderd moeten worden, waardoor de workshop in tijd langer dan 4 uur in beslag neemt, wordt een meerprijs gerekend van € 40,- per half uur.

Wat is het aantal deelnemers?

Tijdens de workshops van Doodle@Home krijg je 1-op-1 les. Tegen een meerprijs kun je nog een kijker meenemen. Je werkt dan samen op één hond.

Disclaimer

Indien de hond vervilt is of te veel klitten heeft, kan de workshop geen doorgang vinden. Het betaalde bedrag voor de workshop wordt niet gerestitueerd. De helft van het reeds betaalde bedrag voor de workshop blijft staan tot de volgende workshop.

Indien je besluit de hond te laten trimmen door de betreffende trimster, kost je dit – naast de reeds aanbetaalde helft – de gebruikelijke prijs voor een reguliere trimbeurt. Dit is afhankelijk van de grootte van de hond en de staat van de vacht.

Je kunt helaas niet aanwezig blijven bij de trimbeurt, aangezien de trimster haar volledige concentratie nodig zal hebben voor het veilig verwijderen van de viltlaag of ernstige klitvorming van uw hond.

Indien je besluit de hond mee te nemen zonder te laten trimmen, heb je geen recht op restitutie en betaal je 100% annuleringskosten.