Workshops van Doodle@Home

Wij bieden verschillende workshops aan in onze trimsalons door het hele land. Tijdens de workshop ‘Vachtverzorging’ leer je de vacht van jouw hond in optimale conditie te houden. De workshop ‘Trim je eigen Doodle’ gaat een stap verder en leert je hoe je jouw hond zelf kunt knippen.

Workshop ‘Vachtverzorging’

Het fundament ligt in de vachtverzorging. Deze is noodzakelijk voor zowel het onderhouden van je hond als ook de basis voor elke complete trimbehandeling.

  • 2,5 tot 3 uur
  • € 195,-

Met de workshop ‘Vachtverzorging’ van Doodle@Home leer je alles over de vachtverzorging van A tot Z. Wij leren je hoe jij jouw hond op de juiste wijze borstelt, welk materiaal je daarvoor nodig hebt en waarom. Hoe je de waterblazer moet gebruiken en hoe vaak, hoe je jouw hond uit de klit kunt houden op de juiste manier, hoe je je eigen hond kunt wassen. Tevens leren wij je hoe je zelf de oogjes en voetjes en sanitaire delen van de hond kunt knippen.

Kortom; hoe je jouw hond tot in de puntjes kunt bijhouden tussen de trimbeurten. Ook leren wij je hoe jij en je hond de vachtwissel zonder kleerscheuren doorstaan.

Workshop ‘Trim je eigen Doodle’

Wil je nog een stapje verder gaan, bieden wij de mogelijkheid om na het volgen van de workshop ‘Vachtverzorging’ de workshop ‘Trim je eigen Doodle’ te volgen.

  • 3 tot 4 uur
  • € 425,-

In deze workshop leren wij de basis voor het zelf gaan onderhouden van jouw Doodle. Bij Doodle@Home heb je de keuze uit knippen óf scheren met opzetkammen, of een combinatie van beiden. Wij leren je de beginselen van ons vak, waarna je zelf thuis kunt gaan oefenen om het nog beter onder de knie te krijgen.

Onze zorg houdt echter niet op na het volgen van de workshop. Wij zullen je in een besloten groep blijven helpen en begeleiden door middel van het geven van advies en beantwoorden de vragen die je misschien nog hebt wanneer je na de workshop zelf aan de slag gaat.

Bespaar kosten en leer je hond beter kennen

Misschien wil je het volledig zelf gaan doen of wil je het af en toe zelf doen. Wat je beweegredenen ook zijn, je bespaart te allen op de lange, maar ook al op korte termijn. Bovendien versterkt het de band tussen jou en je hond!

Ook met de workshop Vachtverzorging is dit het geval. Want je zult al gauw merken dat jouw hond niet meer zo snel klitten krijgt wanneer je aan de slag gaat met alle tips en adviezen. Hierdoor zul je bij de trimsalon besparen op je trimbeurt. Veel trimsters hanteren namelijk, logischerwijs, een klittentarief in hun trimsalon.

Ook kun je langere tijd tussen de trimbeurten laten. Als je iedere 10-12 weken maar de salon gaat in plaats van iedere 6-8 weken, scheelt je dat op jaarbasis ook een hoop. Daarnaast heb je altijd een goed verzorgde hond thuis. Wie wil dat nou niet?